ZNAMENITOSTI - NARAVNE
REKA KOLPA
je belokranjska reka z laskavim naslovom "najdaljša slovenska riviera".
Je najjužnejša slovenska reka, ki sodi med najbolj čiste in neokrnjene reke na Slovenskem.
V poletnem času voda doseže temperature do 30°C in je primerna za kopanje.
Je izjemno bogata z ribami in najlepša doživetja ponuja skupinam, oziroma družinskemu in rekreativnemu preživljanju prostega časa. Del reke od Starega trga ob Kolpi do Dragošev je zavarovano območje Krajinskega parka Kolpa.

več

STELJNIKI
Steljniki so območja, porasla z brezovim gozdom in podrastjo orlove praproti,
med njimi pa se dvigajo bele breze, simbol Bele krajine.
Najlepši steljniki se nahajajo na Vinomerju pri Metliki ter pri naselju Marindol, južno od Adlešičev.
RAZGLEDNI HRIB VESELICA
Nadmorska višina 233 m daje čudovit razgled na Metliko (166 m) ter ostale predele Bele krajine. Veselica je priljubljena razgledna točka domačinov in izletnikov.

 
BEČKA JAMA
Pod vasjo Boldraž in blizu Slamne vasi se nahaja 65 metrov dolga in 18 metrov globoka Bečka jama, ki je opredeljena kot naravna vrednota državnega pomena. Označena pot nas, po strugi suhe doline, pripelje do jame v desetih minutah. Vhod v jamo predstavlja široko brezno. V jami se bohotijo manjše kapniške zavese, stalagmiti, stalaktit in stebri. Tukaj so našle dom številne jamske živali, vanjo pa se zatekajo tudi netopirji. Domačini so v preteklem letu očistili vhodno brezno, postavili ob njem informativno tablo ter izdali zloženko. Ogled jame je možen le v spremstvu jamarjev.

več
KRAŠNJI VRH
Na Krašnjem vrhu, najvišje ležeči vasici na območju Metlike, se lahko pozvpnemo na 17 metrov visok razgledni stolp, od koder se vidi cela Bela Krajina in ob jasnem vremenu vse do Kleka na Hrvaškem.

Tradicionalni pohod na Krašnji vrh je organiziran vsako leto 1. maja in drugo soboto v mesecu februarju.


 
RIBNIK PRILOZJE
Ribniki se nahajajo v vasi Prilozje in so v lasti Ribiške družine Metlika. Leta 2011 so bili v celoti obnovljeni in urejeni. Tu se danes odvijajo druženja ribičev in ostalih ljubiteljev narave, ribiška tekmovanja, družabni dogodki, mnogi pa si le krajšajo čas ob ribnikih, polnih lokvanjev, in se sproščajo od napornega tempa življenja.

Ribolov je možen od maja do septembra, ribiči pa lahko uživajo v lovu na krapa. Ob ribniku je sezonsko odprt tudi ribiški dom.