TURISTIČNE KMETIJE
TURISTIČNA KMETIJA JAKLJEVIČ
Grabrovec 1
8330 Metlika
tel.: 07 30 58 685
Lokacija: GRABROVEC
Prenočitvene zmogljivosti: 12 ležišč ( 2 X APP ( soba 1+2, kopalnica, kuhinja), 1 soba (1/2+2), televizija v vsaki sobi
Znotraj tur.kmetije je možnost sprejeti 60 ljudi, na terasi pa 40.

Le dober kilometer severno od Metlike v prijaznem belokranjskem okolju so Berčice, kjer med vinogradi leži kmetija Jakljevič. Od tu je blizu do Metlike, ki je zanimiva s svojim starim mestnim jedrom s številnimi pomembnimi stavbami, zgodovinskimi obeležji in Belokranjskim muzejem. Blizu so znamenite Tri fare, blizu je Kolpa, poleti primerna za kopanje in čolnarjenje, blizu so steljniki, kjer se lahko v vseh letnih časih naužijete svežega zraka. Belokranjske poti so primerne za kolesarjenje, v naši bližini je krožna Urbanova peš pot (6.300m), najbolj vztrajni se lahko vzpnete do razglednega stolpa na Krašnjem Vrhu, od koder je Bela krajina kot na dlani.Naši dejavnosti sta vinarstvo in ovčjereja. Zato v lastnih vinogradih pridelujemo grozdje, ki je osnova za naša rdeča in bela vina. Na naši kmetiji gostom za dobrodošlico ponudimo belokranjsko pogačo in domačo žganjico. Pripravimo degustacijo svojih vin: imamo metliško črnino, modro frankinjo, kerner, laški rizling in mešano belo. Vsa naša vina lahko kupite.
Leta 2003 – mlada kmetica leta
Leta 2006 – najboljša pogača na ocenjevanju pogač v okviru Vinske vigredi 2006
Leta 2011- hčerka Katja državna podprvakinja v igranju na diatonično harmoniko med dekleti

Več
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
TURISTIČNA KMETIJA ČRNIČ
GRABROVEC 65
8330 Metlika
tel.: 07 30 50 114 gsm: 041 794 660

Zmogljivost: 60 sedežev v notranjem prostoru + 50 zunaj
Nastanitvene zmogljivosti: 15 ležišč – 5 sob po tri postelje
Vrste vina v ponudbi: Belokranjsko belo, Metliška črnina , Laški rizling, Sivi pinot, Modra frankinja.
Turistična kmetija Črnič nudi širok izbor domače hrane v domačem vzdušju.

Več


EKOLOŠKA KMETIJA TRDIČ
KRASINEC 9A
8332 Gradac
tel.: (07)30 69 229 gsm: 041 385 439, 040 748 688
e-mail: kmetija.trdic@gmail.com

Ekološka kmetija Trdič je kmetija z nastanitvijo - oddaja apartmajev in prodajo svežega ekološkega govejega mesa. Ukvarjajo se z živinorejo in poljedelstvom. Trenutno imajo na pašniku 88 glav živine. Krmo za živino pridelamo sami doma, brez škropiv in umetnih gnojil. Obdelujemo 45 ha zemlje, kjer pridelamo pšenico, ječmen, koruzo, krmni grah ter krmo za živino. Na voljo sta vam 2 apartmaja s 4 ležišči in doma pridelane in narejene dobrote.

Več
 


APARTMAN OB KOLPI-TURISTIČNA KMETIJA FORTUNOVI
Krasinec 23
8332 Gradac
mobi: + 386 (0) 41 614 735
Tel: + 386 (0)7 30 69 313
e mail: bonia.miljavac@siol.net
 
Lokacija: KOLPA-KRASINEC
Prenočitvene zmogljivosti: 2 osebi/apartman, kuhinja, kopalnica,
posteljnina, brisače, brezplačni TV, Wi-fi, parking
 
Opis
Mlinarska domačija, ki se ponaša s tristo let starim mlinom, vpisanim v register kulturne dediščine, se nahaja v Beli krajini, na sončni strani gorske pregraje Gorjancev in Kočevskega roga. Leži na sami obali ravninskega toka reke Kolpe, ki s svojimi brzicami, pritoki, slapovi in razgibanostjo predstavlja izjemno naravno bogastvo. Bivate lahko v sobi s kuhinjsko nišo in kopalnico, studiu, ki je moderno in domiselno preoblikovano bivališče mlinarja, ki je živel na domačiji, ko je mlin še služil svojemu namenu. Na kmetiji, ki se ponaša s certifikatom za ekološko pridelavo, sicer ne strežejo hrane, vendar gostom omogočajo nakup surovin, pridelanih na kmetiji. Izbira je pestra in raznolika, saj lahko obiskovalec kupi: jajca, jagenjčke, kozličke, race, pure, kure ... Obisk kmetije je primeren za vse, ki imate radi razgiban svet ob reki Kolpi. Na kmetiji si tako lahko izposodite sandolin za veslanje po Kolpi, kolesa,.... Gostitelji vas z veseljem povabijo k hranjenju domačih živali in njihovem opazovanju. Če želite, lahko prespite na seniku, zanimiv pa je tudi obisk nekaj kilometrov oddaljenega gozda, ki se ponaša z obilico gozdnih prebivalcev ... Vsekakor pa je bivanje na kmetiji primerno tudi za vse tiste, ki uživate v odkrivanju in spoznavanju bližnje in daljne okolice. K obisku vabijo: Metlika, Črnomelj, Krajinski park Kolpa, vinogradniške poti nad Metliko, naravni spomenik Krupa ... in še veliko drugih zanimivih krajev in poti, ki vam jih bodo predstavili prijazni gostitelji.


TURISTIČNA KMETIJA Z NASTANITVIJO - KMETIJA MARIJA
GERŠIČI 1c 8332
8332 GRADAC
 

Tel.: +386 7 30 59 509
Mob.: +386 40 425 474
e-mail: kmetijamarija@gmail.com
 
Geršiči so majhna vasica sredi neokrnjene narave, obdana s polji, travniki in gozdom, ki jo spremlja tiho šumenje reke Lahinje. Odpravite se lahko tudi do približno 2km stran oddaljene reke Kolpe, ki s svojimi pritoki, brzicami in slapovi ponuja obilo zabave. Primerna je za kopanje, čolnarjenje, ribarjenje ter različne dejavnosti v vodi.
Kmetija Marija sprejme 6 oseb, opremljena je s kuhinjo, jedilnico, dnevnim prostorom ter kopalnico. V zgornjem delu hiše sta spalnici s teraso, ki ponuja lep razgled. V dnevnem prostoru je kamin, namenjen za hladnejše dni. Na vrtu pa je urejen prostor za pripravo dobrot na žaru. Hrano si gostje pripravljajo sami, surovine pa dobite pridelane na kmetiji. Prav tako je v hiši TV s satelitsko anteno in brezplačen Wi-Fi.
Možna je tudi izposojo koles in pohodnih palic. Na asfaltiranem dvorišču lahko igrate košarko ter badminton. Najmlajši lahko ustvarjajo s kredami, tekajo po vrtu ter tudi pomagajo pri krmljenju domačih živali. Ob vseh raznovrstnih dejavnostih vas lahko spremljajo hišni ljubljenčki, ki lahko z vami bivajo v hiši