AKTIVNE POČITNICE
POHODNIŠKE IN KOLESARSKE POTI

V organizaciji planinskega društva ali s pohodno karto v rokah si lahko starejši in mlajši privoščijo raznovrstne pohode. Sami ali v družbi se lahko podajo na pot in raziskujejo bregove Kolpe, ravninska travnata območja, vinorodne griče ali gozdnate hribe po Beli krajini. Na različnih koncih so označene in urejene pohodne poti. Priljubljena razgledna točka domačinov in pohodnikov je prav gotovo s sedemnajst metrov visokega razglednega stolpa na Krašnjem Vrhu, s katerega se odpira čudovit panoramski pogled na celotno Belo krajino in velik del Hrvaške. 
Skozi Metliko in njeno okolico vodijo tudi kolesarske poti. Popotnika pripeljejo v deželo belih brez preko prelazov Vahta in Brezje. Te kolesarske poti najdemo v pokrajini, polni kraških pojavov, travnikov, vinogradov, njiv in gozdov.
V Beli krajini se kolesarske poti pogosto izognejo glavnim cestam in vodijo v skrite predele neokrnjene narave. Bregovi reke Kolpe so obdani z ozkimi potmi, ki vodijo do naravnih znamenitosti in turističnih ponudnikov, kjer se počitnikarji lahko okrepčajo.

POHODNIŠKE POTI                                            

KOLESARSKE POTI

         


RIBOLOV

V prelepi pokrajini okolice Metlike tečeta dve večji reki, Lahinja in Kolpa. Ribiška družina gospodari z vsemi njunimi pritoki in s tem skrbi za ohranjanje narave in za čistost voda ter njenih brežin.  Svoj ribiški dom imajo na ribnikih v Prilozju, ki so bili leta 2011 v celoti obnovljeni in urejeni. Tu se danes odvijajo druženja ribičev in ostalih ljubiteljev narave, ribiška tekmovanja, družabni dogodki, mnogi pa si le krajšajo čas ob ribnikih, polnih lokvanjev, in se sproščajo od napornega tempa življenja. Vode Ribiške družine Metlika so odprte tako za domače kot tuje goste. Za ribiče, ki se podajo na rečne bregove, je pomembno, da v obeh rekah živi veliko ribjih vrst. Ribiči lahko lovijo predvsem ščuke, some, krape, klene, linje, podusti, platnice. Najdejo pa se tudi postrvi in sulci, saj so vode iz leta v leto čistejše. K temu je pripomoglo vse večje število čistilnih naprav, kar govori o skrbi za čistejše okolje v Beli krajini.

Ribiška družina Metlika, Krasinec 150, 8332 Gradac
www.rdmetlika.si; info@rdmetlika.si;

   

SPUST PO KOLPI

Kolpa, čista in topla, ne ponuja le poletnega kopanja in poležavanja na slikovitih zelenih bregovih z urejenimi kopališči. Obiskovalcem po celotnem rečnem toku ponuja številne športno-rekreativne aktivnosti. Najbolj priljubljene med njimi so čolnarjenje, vožnja s kanuji, kajaki ali rafti. Reka za veslače ni naporna, velja za lažjo in primerno tudi za začetnike.