TEDEN KULTURE NA PLACU
Teden kulture na Placu (TKNP) je brezplačni, 7-dnevni open-air festival ustvarjalnih delavnic in kulturnega programa za vse generacije, ki ga vsako leto v mesecu juliju pripravlja KUD Plac iz Metlike. Oživljajo staro mestno jedro, popestrijo poletno dogajanje, prebujajo kreativnost in hranijo z neformalnim izobraževanjem. V desetih letih ga je obiskalo že več kot 35.000 obiskovalcev.
 
TKNP je doslej že ponudil 140 brezplačnih delavnic pod vodstvom 200 priznanih in kvalificiranih, slovenskih in tujih mentorjev. To so plesna, glasbena (kitara, tolkala, solo petje), kuharska, fotografska, znanstveni eksperiment, video montaža, animacije, street art & grafiti, reciklažna, pravljice, slikarska, kiparska, gledališka, strip, filmska, mozaik, dj & vj-ing, šahovska, bodypainting, izdelava koles in klopc, skejtanje, sitotisk, itd. 
 
V desetih letih so postregli z več kot 150 večernimi dogodki, ki dajejo obiskovalcem možnost za pobeg iz dolgočasnega vsakdana v novo dimenzijo časa, zvoka in prostora. Na odru so tako nastopali komedijanti, improvizatorji, gledališki igralci, vrhunski plesalci, poeti prebirali poezijo, intelektualci predavali, odvijali so se filmski večeri, lutkovne predstave, akrobatske norčije, potopisi in predstavitve delavnic. Muzikalne vrhunce različnih žanrov kot so jazz, elektronika, soul, rock, etno, funky, punk, pa so preigravali glasbene skupine iz Slovenije, držav bivše Jugoslavije, pa tudi iz ZDA, Argentine in Francije.Informacije: www.mcmetlika.si