TURISTIÄŒNI FILM METLIKA V MOJEM SRCU-EN

Kje dandanes iskati raj, če ne v odmaknjenih in neokrnjenih pokrajinah, kjer se prepletajo spokojnost, drugačnost ter bogata naravna in kulturna dediščina? Zato dobrodošli v osrčju Bele krajine, kjer se med Gorjanci in reko Kolpo skriva starodavna Metlika. Dovolite, da se vas dotaknejo njena pestra zgodovina, kultura in prijazni ljudje.
Čeprav geografsko odmaknjena, je že pred stoletjem orala ledino na marsikaterem področju. Tudi danes se lahko pohvali s kulturnimi običaji, kulinaričnimi posebnostmi in prireditvami, ki jih ni najti v še tako razvitih in bogatih krajih. Pozimi bela in spokojna nudi oglede stavbne in kulturne dediščine, spomladi cvetoča vabi po pohodniških in kolesarskih poteh, v toplih mesecih ohladitev ponudi zelena in čista lepotica Kolpa. Še posebej zablesti v jesenskih barvah, ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami. Tukajšnji vinarji pridelujejo vina, ki zadovoljijo še tako zahtevnega pivca, okusna domača hrana in gostoljubnost pa popotnike prepričajo, da se k nam vračajo znova in znova.
Obiščite Metliko in ponudila vam bo vse tisto, česar ima v izobilju; prelepo naravo, stare običaje, dobro hrano in pijačo ter zvrhano mero srčnosti, ki jo premore belokranjska duša.