NAPOVEDNIK DOGODKOV

Jun
24
ned
90 let delovanja PGD Dobravice
Jun 24 @ 19:00
Jun
30
sob
ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE
Jun 30 @ 21:00

ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE
dirigent: Marko Hribernik   

 

 

Prostor pred cerkvijo sv. Nikolaja na metliškem Mestnem trgu bo zasedlo 80 glasbenikov – članov Orkestra Slovenske filharmonije. Med ostalim bomo slišali tudi koncertno suito »Kresnice« avtorja Tomaža Burkata, ki je nastala po nepozabni viži »Metliška črnina« njegovega očeta Henčka. Besedilo je spisal Toni Gašperič. In ravno letos mineva 50 let, kar je iz metliške Vinske kleti prišla prva steklenica tega našega znamenitega vina.  Vstopnina: 10 € (v predprodaji 8 €)

 

Jul
6
pet
Jasna Kuljaj: BORKA monokomedija
Jul 6 @ 21:00

Jasna Kuljaj:
BORKA

monokomedija

 

Borci in borke. Vsi, ki se z borbenostjo, vztrajnostjo, optimizmom, humorjem in še čim  prebijate skozi življenje, spoznajte svojo soborko Jasno v komediji, v kateri bo igrala sebe in še gospo Blagohotno ter gospo Pohotno. Vstopnina: 10 € (v predprodaji 8 €)

Jul
7
sob
URBANI GIB predstava Plesnega društva Krokar
Jul 7 @ 20:30

 URBANI GIB

predstava Plesnega društva Krokar

Umetniški glas in gib bosta z združitvijo zgodovine in umetnosti osvetlila zaklade našega mesta. Naš oder bo Metlika in vi ji boste s plesalkami Plesnega društva Krokar vdihnili novo življenje. Vabljeni na sprehod ob spremljavi urbanih gibov. Vstopnine ni.

                                                          

Jul
12
čet
NOREIA
Jul 12 @ 21:00

 

NOREIA

 

Poznavalci skupine Noreia zatrjujejo, da je njihova glasba veliko prijetnejša ob vrčku piva. Velja pa tudi obratno. Pivo bolj tekne ob njihovi glasbi. Vstopnina: 5 €.

 

Jul
13
pet
Vikendi Okusov Bele krajine
Jul 13 @ 01:00 – Avg 12 @ 23:45
SNEGULJČICA
Jul 13 @ 19:00

SNEGULJČICA
opera za otroke

 

»Sneguljčico« je v prikupne melodije ujel nemški romantik Carl Reinecke, dogajanje pa popestrijo igrani dialogi, v katere so vključeni tudi gledalci – otroci. Sneguljčica med njimi izbere sedem palčkov, ki dobijo preprosto, a pomembno nalogo.

V glavnih vlogah nastopata operna pevca, znana tudi iz popularne glasbe, sopranistka Eva Černe in tenorist Klemen Torkar.

Jul
20
pet
ČAKALNICA komedija
Jul 20 @ 21:00

Na koncu tunela je čakalnica. V njej sta Janez Hočevar – Rifle in Lado Bizovičar.  Čakata na vstop v onostranstvo. Smrtno resna komedija za starega in mladega pokojnika, ki niti slučajno še ne počivata v miru. Vstopnina: 12 € (v predprodaji 10 €)

Jul
28
sob
Folklorna skupina KUD „KRALUŠ“ STUPNIK
Jul 28 @ 21:00

 

Folklorna skupina KUD „KRALUŠ“ STUPNIK

Metliške mednarodne prireditve „Pridi zvečer na grad“ ne morejo brez folklore.  Letos bo to skupina iz sosednje Hrvaške, in sicer iz Stupnika pri Zagrebu. Njihov repertoar obsega  kar 25 koreografij plesov iz Baranje, Like, Slavonije, pa tudi iz domačega kraja Stupnika in okolice.  Vstopnina: 5 €

Avg
3
pet
Mini cirkus BUFETO
Avg 3 @ 19:00

Mini cirkus

BUFETO

 

V predstavi Mini cirkus Bufeto nastopata klovn Ravil Sultanov in klovnesa Natalija Sultanova, ki obvladata najrazličnejše cirkuške spretnosti, od žongliranja, lovljenja ravnotežja do vožnje z monokolesom.