NAPOVEDNIK DOGODKOV

Feb
22
pet
Dobrodelni koncert Stopimo skupaj 2019
Feb 22 @ 19:00
Apr
22
pon
METLIŠKO OBREDJE – ZAVIRANJE KOLA
Apr 22 @ 10:00

 

METLIŠKO OBREDJE ZAVIRANJE KOLA na Trgu svobode

Metliška folklorna skupina Ivan Navratil organizira na velikonočni ponedeljek na Trgu svobode v Metliki prireditev z naslovom Vuzemski ponedeljek. Namen prireditve je prikaz ljudskega običaja z naslovom Metliško obredje – zaviranje kola, ki ga je že leta 1888 v Ljubljanskem zvonu opisal belokranjski narodopisec Ivan Navratil. Pri tem gre za splet plesov, pesmi in iger, ki je bil z enoto Vuzemski plesi in igre v Metliki vpisan v Register nesnovne dediščine državnega pomena.

Maj
17
pet
37. Vinska Vigred v Beli Krajini
Maj 17 @ 17:00 – Maj 19 @ 23:45
37. Vinska Vigred v Beli Krajini

V maju, ko se pomlad že spogleduje s poletjem,
oživi staro mestno jedro Metlike.

Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke. 17., 18., in 19. maja 2019 bo po starem mestnem jedru dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači …

Gostje se bodo lahko naučili peči to zaščiteno kulinarično posebnost, pokušali najboljša belokranjska vina, ogledali si bodo kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.

Na vigredi so aktivni tudi rekreativci. Že 37. leto se bodo iz Ljubljane na vigred odpravili kolesarji in 13. leto bo organiziran devetkilometrski Urbanov tek.

Vljudno vabljeni na največji vinski festival v Sloveniji — 37. Vinsko vigred v Beli krajini