TURISTIČNO DRUŠTVO VIGRED METLIKA

Turistično društvo Vigred Metlika ima začetke v letu 1933, ko je bilo v Metliki ustanovljeno Tujsko prometno društvo. Po nekaj letnih premorih je bilo društvo oživljeno v letu 1989 in po dveh preimenovanih imenovano v Turistično društvo Vigred Metlika. Turistično društvo je glavni nosilec turističnega dogajanja na območju občine Metlika in izvaja dejavnost Turistično informacijskega centra Metlika, ki se nahaja v metliškem gradu. V sklopu tega sta zaposleni 2 osebi.Pri nas lahko kupite spominke lokalnih proizvajalcev, pridobite informacije o znamenitostih in dogajanji ter se oskrbite s promocijskim materialom. Ker v naši pisarni deluje tudi poslovna enota Turistične agencije Kompas d.o.o. Novo mesto, vam lahko organiziramo izlet po Beli krajini kot paket, prodamo darilni bon ali vam ponudimo katero od ostalih agencijskih storitev. Z veseljem vas vodimo po starem mestnem jedru in vam poiščemo najprimernejšega lokalnega vodnika za destinacijo Bela krajina.Društvo je organizator različnih dogodkov med katerimi velja izpostaviti predvsem tridnevni največji vinski festival v Sloveniji, imenovan VINSKA VIGRED in jesenski vinski dogodek Mlada portugalka. Društvo ocenjuje tudi urejenost okolice hiš in javnih stavb skozi projekt MOJA DEŽELA LEPA IN GOSTOLJUBNA. Okolje se predhodno uredi v spomladanskih čistilnih akcijah, ki jih organiziramo v sodelovanju z Občino Metlika in krajevnimi skupnostmi. S sorodnimi organizacijami, društvi in ponudniki organiziramo več različnih kulturnih in športnih dogodkov.
Kot destinacija Bela krajina, v povezavi s TIC-em Črnomelj in Semič, radi stopimo skupaj in se promoviramo tako doma kot v tujini. Že vrsto let smo prisotni na največjih turističnih sejmih v Evropi, kot so Vakantiebeurs Utrecht in Salon des Vacances v Bruslju. V zadnjih letih smo izdali številne publikacije v več jezikih in smo ažurni tako na spletnih straneh kot socialnih omrežij. Skupaj vodimo projekt EDEN Evropska destinacija odličnosti 2010, Reka Kolpa, leta 2015 smo združili gostince v projekt Okusi Bele krajine, v letu 2016 smo pa prejeli še en prestižen naziv, in sicer Slovenia Green. Tako EDEN kot Slovenia Green smo prejeli, ker razvijamo trajnostno naravnan razvoj turizma.
TD Vigred vodi tudi projekt Certificiranje belokranjske pogače in združuje proizvajalce s certifikatom ter vsako leto izbira kraljico metliške črnine in koordinira njen enoletni mandat.
Poslanstvo društva je skrb za turistično prepoznavnost Metlike in njene okolice ter turističnih ponudnikov.
Vina, kot sta belokranjec PTP in metliška črnina PTP ter kulinarika, s certificirano in evropsko zaščiteno belokranjsko pogačo sta zagotovo največja promocijska artikla Bele krajine, katerima se pridružujejo gostoljubni Belokranjci. In takšni poskušamo biti v turističnem društvu in v turističnem centru, kjer se trudimo polepšati dan vsem obiskovalcem.
Ob tem velja le še reči: Najbolje je priti in videti.

Tic_Metlika_Panorama01