TEDEN KULTURE NA PLACU

Teden kulture na Placu (TKNP) je brezplačni, sedemdnevni festival ustvarjalnih delavnic in kulturnega programa na prostem za vse generacije, ki ga vsako leto v mesecu juliju pripravlja KUD Plac iz Metlike. Oživlja staro mestno jedro, popestri poletno dogajanje, prebuja kreativnost in hrani z neformalnim izobraževanjem

 

TKNP je doslej že ponudil 150 brezplačnih delavnic pod vodstvom 200 priznanih in kvalificiranih, slovenskih in tujih mentorjev. To so: plesna, glasbena (kitara, tolkala, solo petje), kuharska, fotografska, reciklažna, slikarska, kiparska, gledališka, filmska, šahovska delavnica in še znanstveni eksperiment, video montaža, animacije, street art & grafiti, pravljice strip, mozaik, dj & vj-ing, bodypainting, izdelava koles in klopc, skejtanje, sitotisk, itd.

 

V desetih letih so razveselili z več kot 150 večernimi dogodki, ki dajejo obiskovalcem možnost za pobeg iz dolgočasnega vsakdana v novo dimenzijo časa, zvoka in prostora. Na odru so tako nastopali komedijanti, improvizatorji, gledališki igralci, vrhunski plesalci, poeti prebirali poezijo, intelektualci predavali, odvijali so se filmski večeri, lutkovne predstave, akrobatske norčije, potopisi in predstavitve delavnic. Muzikalne vrhunce različnih žanrov kot so jazz, elektronika, soul, rock, etno, funky, punk, pa so preigravali glasbene skupine iz Slovenije, držav bivše Jugoslavije, pa tudi iz ZDA, Argentine in Francije.