POHOD PO POTEH SOSESKE ZIDANICE DRAŠIČI

Bela krajina še posebej zablesti v jesenskih barvah, ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami. Tukajšnji vinarji pridelujejo vina, ki zadovoljijo še tako zahtevnega pivca, okusna domača hrana in gostoljubnost pa popotnike prepričajo, da se k nam vračajo znova in znova.

Veselo jesen v Beli krajini se zelo veselijo pohodniki, ki se udeležijo že več kot 15 let tradicionalnega Pohoda po poteh soseske zidanice Drašiči. Na 11,5 km dolgi poti se pohodniki ustavijo na 8 postojankah, kjer poleg žlahtne vinske kapljice okušajo tudi tradicionalne domače dobrote, ki so jih pripravili domačini.

Pot vodi od soseske zidanice Drašiči do svetovno znanega vinarja in prve slovenske vinske kraljice. Pohodniki se lahko osvežijo ob naravnem Vidošičkem zdencu, ogledajo med vinogradi objeto cerkvico sv. Ane in se zabavajo ob zvokih najrazličnejših glasbenih izvajalcev. Prijeten izlet med vinogradi se konča na dvorišču povsod znane drašičke vinogradniške družine, kjer ob zvokih domačih ansamblov poskrbijo za zabavo in kulinarične užitke. Pohod vsako leto s svojim humorjem popestri Toni Gašperič.

V sklopu jesenskih dogodkov v metliški občini spada tudi Martinovanje, čas, ko mošt postane vino. Vsako leto 12. novembra metliški vinogradniki odprejo svoja vrata in velikodušno sprejmejo ter pogostijo vsakega obiskovalca.

Da boste lahko spili kakšno kapljico več, za varen prevoz poskrbi Franci Kremesec (prevozi Belokranjec, 041 334 511)

Doživite tudi vi čas, ko se pozdravi mlado vino in darovi barvite jeseni.