40. VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI
Metlika, 20. in 21. maj 2022

V maju, ko se pomlad že spogleduje s poletjem,
oživi staro mestno jedro Metlike.

Vljudno vabljeni na največji vinski festival v Sloveniji
— 40. Vinsko vigred v Beli krajini

 

Ne le Metlika in Bela krajina, temveč vsa Slovenija vsako leto težko pričakuje Vinsko vigred. Ta praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je močno usidral med slovenske turistične dogodke, saj ga vsako leto obišče več kot dvajset tisoč gostov. Festival je toliko bolj privlačen, ker je umeščen na tri čudovite mestne trge v srednjeveškem jedru Metlike.

Prijazni Belokranjci se vedno znova z veseljem potrudijo in presenečajo svoje goste in prijatelje. Od 20. do 21. maja 2022 bo dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači. Obiskovalci bodo lahko poskusili najboljša belokranjska vina, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več. Pripravili bodo tudi kronanje kraljice metliške črnine in nagradili najboljša vina. Letos se bodo vsi najboljši domači vinarji predstavili v pokritem prostoru na Mestnem trgu. Partizanski trg bo tokrat v celoti namenjen ponudnikom domače obrti, spominkov in najrazličnejših dobrot. Na prireditvi bodo aktivni tudi rekreativci, saj bodo pripravili sobotni Urbanov tek. Zvečer bo oba dneva na Trgu svobode v nočnih urah poskrbljeno za dobro plesno glasbo.

Pri Vinski vigredi gre za sožitje več reči, to so kultura, zabava, kulinarika, veselje, kulturno pitje, sklepanje novih prijateljstev, druženje, objemi, stiski rok, poljubi, vriski srca. Vino in ljudje nismo radi sami. Za to bomo imeli veliko časa v neki povsem drugi razsežnosti.