41. VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI

Metlika, 19., 20. in 21. maj 2023

V maju, ko se pomlad že spogleduje s poletjem,
oživi staro mestno jedro Metlike.

Vljudno vabljeni na največji vinski festival v Sloveniji
— 41. Vinsko vigred v Beli krajini

Ne le Metlika in Bela krajina, temveč vsa Slovenija vsako leto težko pričakuje Vinsko vigred. Ta praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je močno usidral med slovenske turistične dogodke. Festival je toliko bolj privlačen, ker je umeščen na tri čudovite mestne trge v srednjeveškem jedru Metlike.

Prijazni Belokranjci se vedno znova z veseljem potrudijo in presenečajo svoje goste in prijatelje. Od 19. do 21. maja 2023 bo dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači. Obiskovalci bodo lahko poskusili najboljša belokranjska vina, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več. Pripravili bodo tudi kronanje kraljice metliške črnine in nagradili najboljša vina ter najboljšo belokranjsko pogačo. Letos se bo večina domačih vinarjev predstavili skupaj na grajskem dvorišču. Partizanski trg bo tokrat v celoti namenjen gastronomiji in sladicam, Mestni trg ponudnikom domače obrti in najrazličnejših dobrot, na Trgu svobode bo pa oder s celodnevnim in večernim programom. Na prireditvi bodo aktivni tudi rekreativci, saj bodo pripravili sobotni Urbanov tek in otroški Urbančkov trg. Nedelja bo zopet družinski dan s prilagojenim programom za otroke.

Pri Vinski vigredi gre za sožitje več reči, to so kultura, zabava, kulinarika, veselje, kulturno pitje, sklepanje novih prijateljstev, druženje, objemi, stiski rok, poljubi, vriski srca. Vino in ljudje nismo radi sami. Za to bomo imeli veliko časa v neki povsem drugi razsežnosti.

Več o prireditvi na vinska-vigred.si