GOSTILNE IN GOSTIŠČA

GOSTIŠČE KAPUŠIN

 

Vas Krasinec ima gostišče z dolgo tradicijo, ki ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij. Kapušinovi se zavedajo vloge vina ob jedi, ohranjajo domače jedi z zanimivimi nadgradnjami in ustvarjajo nove kulinarične kreacije. V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstoja možnost izbire za različne okuse in trenutke. Gostišče je priljubljeno tudi za poroke, rojstnodnevne zabave in avtobusni turizem.

Več:  www.gostilna-kapusin.si

GOSTIŠČE VESELIČ

 

Prijazno povabljeni, da obiščete Gostišče Veselič, ki se nahaja blizu Metlike, v vasi Podzemelj, ob reki Kolpi. Vzemite si čas in okusite pravo hrano na podeželju, v Beli krajini. Goste razvajajo z lokalnimi jedmi, jedmi po naročilu in ob predhodnem dogovoru spečejo jagenjčka ali odojka v krušni peči. Vse dobrote postrežejo tudi na terenu.

Idilična lokacija ob reki Kolpi, bližina treh belokranjskih mest, prijeten ambient, prijazno osebje in okusna hrana so zagotovilo, da se boste lahko srečevali večkrat. Rednim gostom priporočajo nakup tapravega vozniškega dovoljenja (kartica ugodnosti na območju Svobodnega belokranjskega ozemlja).

Več: facebook

gOSTILNA bADOVINAC

GOSTILNA IN PRENOČIŠČA BADOVINAC

 

Družinsko vodena gostilna, kjer gre izročilo pristnega gostoljubja iz rodu v rod, vas pozdravi na samem vhodu v Belo krajino. V sezonskem času radi postrežejo z belokranjskim jagenjčkom ali odojkom, spečenim na žaru ter toplo belokranjsko pogačo. Ne zamudite priložnosti za pokušino KARAMPAMPULI, znamenitega zeliščnega žganja, katerega recept pozna samo domači gostilničar. Poleg te “tekoče vize” povprašajte gospodarja Petra za ‘Belokranjski pasuš’ in ‘Vinojeto’. Ne bo vam Žal!

Več: www.badovinac.si

RESTAVRACIJA BELA KRAJINA

 

V starem mestnem jedru Metlike, se nahaja restavracija s preko 50 letno tradicijo belokranjske kulinarike. Moderno opremljena v stilu belih brez, restavracija poleg dnevne ponudbe malic in kosil, nudi bogat jedilni list in vinsko karto s vrhunskimi vini lokalnih vinarjev. Je ena od 5 gostiln, kjer lahko okusite »Okuse Bele krajine« – tradicionalne lokalne jedi, ob katerih vam postrežejo tudi z tradicionalno belokranjsko pogačo. Restavracija nudi prostor za 120 ljudi in je primerna za skupine, praznovanja in poroke. Vrhunsko postrežbo in catering izvajajo tudi na izbrani lokaciji.

Več: www.hotel-belakrajina.si

GOSTILNA BUDAČKI

 

Gostilna se nahaja v bližini glavne ceste proti mejnem prehodu s Hrvaško in lahko sprejme do 110 oseb v notranjih prostorih in 20 oseb na odprti terasi. Dnevno nudimo več vrst malic in kosil ter ostale jedi po naročilu. Pripravljamo različne ribje jedi, jedi z žara. Organiziramo tudi catering. Ob hrani vam ponudimo dobra belokranjska vina. Organiziramo različna srečanja, zabave, sprejemamo različne izletniške skupine. Imamo veliko parkirišče za avtobuse.

Delovni čas: ponedeljek – sobota  08.00 do 22.00, nedelja 11.00 do 17.00

KONTAKT: Ulica belokranjskega odreda 14, Metlika. Tel.: +386 (7) 36 35 200, +386 41 779 202, e-mail: budacki.metlika@siol.net

Gostilna Gera

GOSTILNA GERA

 

Gostilna stoji ob glavni cesti, ki pelje proti mejnemu prehodu. V notranjih prostorih je 200, na terasi pa 30 sedežev. Gostilna je v Metliki že vrsto let znana po jagenjčku in odojku na žaru.

KONTAKT: Zdravko Grubač, CBE 114, Metlika, tel.: 07 36 35 140, gsm: 041 697 864, 041 793 245

PICERIJA IN ŠPAGETERIJA PRI STAREM PILDU

 

Pizzerija in špageterija Pri starem Pildu vam nudi malice, hamburgerje, testenine, jedi iz žara, mehiško kuhinjo, ribje jedi, še posebej so pa znani po odličnem in bogatem izboru pic. Picerija je v Metliki najbolj priljubljena za rojstnodnevne zabave, velikokrat pa organzirajo tudi koncerte in večerne zabave.

KONTAKT: Božo Kopinič, Cesta XV. Brigade 39, Metlika. Tel.: 07 30 58 721

GOSTINSTVO SODEC

 

Pizzerija Julija se nahaja v Trgovsko poslovnem centru Gala v Metliki.

Nudijo  vam veliko vrst pizz s številnimi dodatki, po želji lahko izberete pizzo »pol-pol«. Prav tako si lahko pri njih privoščite jedi na žaru in ribje jedi. Vedno se najde tudi nekaj za vegetarijance, za sladokusce pa so na voljo sladoledi in sadne kupe. Vse to vam postrežejo z veliko mero dobre volje. Hrano lahko dostavijo na dom, v službo ali na zabavo.

KONTAKT: Jadranka Sodec, Naselje Borisa Kidriča 9, Metlika. Tel: +386 7 305 94 87, + 386 31 706 705