KAMPI

KAMP BELA KRAJINA – PODZEMELJ

Kamp Bela krajina je priljubljen družinski resort ob reki Kolpi z dolgo tradicijo popolne sprostitve v naravi. Za ljubitelje kampiranja se pod krošnjami dreves tik ob reki nahajajo parcele za šotore, avtodome in prikolice. Za tiste, ki si želijo udobnega in razkošnega bivanja so tukaj mobilne hiške z leseno teraso in kaminom, ki so idealne za družine, več družin skupaj ali oddih prijateljev. V paru si lahko privoščite romantični oddih v unikatnih glamping Keltskih hiškah s savno. Glamping hiške so bile izbrane med najglampinge v Sloveniji, medtem ko je Kamp Bela krajina bil izbran za 3. najboljši kamp v Sloveniji.

Kamp ima tudi lastno restavracijo in ponuja številne aktivnosti za celotno družino. Za najmlajše je urejeno otroško igrišče, za starejše pa zabaven Adrenalinski park Podzemelj, igrišča za odbojko na mivki, košarko, mini golf, outdoor fitnes, badminton, mali nogomet ter namizni tenis. V kampu si lahko izposodite tudi kanu, kajak ali sup desko za užitke na reki, na voljo pa so tudi kolesa in e-kolesa za odkrivanje naravnih lepot Bele krajine in reke Kolpe.

KONTAKT: www.camping-belakrajina.si

BIG BERRY – LUXURY LANDSCAPE RESORT

BIG BERRY Luxury Landscape Resort je prvi slovenski luksuzni resort, ki se nahaja ob reki Kolpi. Kombinacija naravne lepote in luksuznih mobilnih hišk ustvarja popolnoma nov koncept turizma, ki zagotavlja popoln ambient za sproščujoče počitnice v neokrnjeni naravi in avtentično doživetje lokalnega okolja. Vseh 7 nastanitvenih hišic se nahaja na 25.000 kvadratnih metrov prostora, ki omogoča popolno zasebnost vsakega gosta. Vsaka hiška vsebuje zasebno masažno kad, skupni prostori resorta pa popolnoma vključujejo opremljeno mesto za žar, teren za odbojko na pesku, telovadnico na odprtem ter igrišče za otroke. V sklopu resorta je možen tudi brezplačen najem kanujev in koles

KONTAKT: www.bigberry.eu

POSESTVO LOVŠIN

Posestvo Lovšin se nahaja v Križevski vasi pri Metliki. Odpira se proti jugu, kjer ga omeji Kolpa­­, na severni strani pa trdno vzglavje tvori neprehodna vzpetina s skalnimi pečinami. Na posestvu lahko izbirate med bivanjem v obnovljenem starinskem podu (skednju), v kampu pa si postavite šotor, avtodom ali prikolico. Če se radi pocrkljate z malo več udobja, imajo za vas ob reki postavljena dva večja glamping šotora. Kamp se nahaja v neposredni bližini reke Kolpe na stari mlinarski domačiji, ki predstavlja največjo zaščiteno domačijo v celi Beli krajini. Stoletni Lovšinov mlin sicer ne melje več, vendar je dobro ohranjen. Od tu se vse do hrvaške strani razteza 220m dolg jez, ki je v zelo dobrem stanju. Z jezu lahko ribarite, po njem hodite, sedite in pustite, da vas masira vodni tok. Kopanje je tu primerno tudi za plavanja nevešče in otročičke, saj je pod jezom voda zelo plitva. Za športne dejavnosti na kopnem je namenjenih več urejenih zelenic, gostom so na voljo tudi navadna ter električna kolesa. Za tiste, ki želijo malo višje pa so uredili celo naravno plezalno steno. Če želite reko spoznati malo bliže imajo za vas na voljo kanuje, kajake in supe. Narava. Tradicija. Kolpa.

KONTAKT: www.lovsin.si

KAMP KRASINEC

Kamp Krasinec se nahaja v vasi Krasinec, med Metliko in Črnomljem.

Gre za manjši kamp odprt v letu 2013, ki nudi prostor za kamp prikolice (tudi pavšalni najem), šotore in avtodome. V novozgrajenem in lično urejenem sanitarnem bloku so čista stranišča, umivalnice, pomivalnica ter prostor za previjanje dojenčkov. Kamp ima prav tako leseno kolpsko hišo za 4 osebe (zakonska sobo ter sobo z dvema ločenima ležiščema), zunanjo teraso z mizo in klopjo. Gostom (do 20 oseb) je na voljo tudi spanje na skupnih ležiščih.

V kampu deluje brezplačni brezžični internet, lokal in igrišče za odbojko.

Na Krasincu se Kolpa poleti prijetno ogreje, jez na tem delu pa gostom nudi prijetno in sproščujočo masažo. Kopališče v kampu je urejeno in dostopno do vode. Na prostranem travniku se lahko rekreirate po mili volji. Ker kamp leži sredi Bele Krajine omogoča veliko možnosti za izlete in oglede znamenitosti.

KONTAKT: Kamp Krasinec, Krasinec 21, Gradac. Tel.: +386 40 555 183

KOLPA RESORT GLAMPING

Glamping resort, v katerem se nahajajo glamurozni šotori, lesene glamping hiške in naravni biološki bazen je nastal v prečudoviti naravi, na hribčku, le streljaj stran od reke Kolpe. Celoten resort se nahaja na ravnem terenu, na posestvu, kjer je v preteklosti stal grad Krasinec. Žal gradu ni več, je pa zato na istem mestu nastal čisto novi naravni resort.

Sam resort pa je še posebej namenjen ljubiteljem narave. Nudi raznolika doživetja: naraven plavalni ribnik, luksuzne glamurozne šotore, lesene hiške, narejene v tradicionalnem slogu Bele krajine, zdrave gredice zelenjave in sadno grmičevjo, odprto kurišče – za skupne večere ob ognju, bralni kotiček – knjižnica pod nebom, bližina reke Kolpe omogoča aktivnosti na vodi.

Resort se v okolico umešča na način, da v popolnosti izkoristi dane prostorske danosti pri čemer upošteva tudi nadaljnji razvoj območja. 100% naravno. Za sprostitev in užitek v naravi.

KONTAKT: www.kolpa-resort.si/