ŠPORTNO LETALIŠČE – PRILOZJE

Aeroklub Bela krajina združuje belokranjske letalce in ljubitelje letalstva že približno 40 let, 20 let pa gradi, razvija in upravlja letališče v Prilozju. Uradni status letališče je vzletišče, saj še niso izpolnjeni vsi pogoji, ki veljajo za letališča. Že več kot 15 let imajo letalsko šolo, v kateri so se izšolali številni piloti jadralnih, motornih in ultra lahkih letal.

Aeroklub Bela krajina se z Letališčem v Prilozju Že vrsto let vključuje v belokranjsko turistično ponudbo z zagotavljanjem pogojev za prihod letalskih turistov s športnimi in z manjšimi poslovnimi letali. Sodelujejo pri šolanju letalcev ULN, jadralnih in motornih pilotov in z organizacijo letalskih prevozov ter panoramskih poletov nad Belo krajino.

Druga pomembna turistična dejavnost na letališču v Prilozju je organizacija in izvedba večjih turistično zabavnih in drugih prireditev na prireditvenem prostoru ob vzletno pristajalni stezi. V zadnjih 10 letih so bile na tej lokaciji uspešno izvedene najrazličnejše prireditve, od katerih je kar nekaj postalo tradicionalnih. To so Kmečki praznik, Srečanje domicilnih enot, Srečanje starodobnih vozil, Srečanje lastnikov motornih koles, V deželi harmonike, Srečanje krvodajalcev.

Aeroklub lahko v dogovoru z organizatorji prireditve obiskovalcem zagotovi panoramske polete, prihod na prireditev z letalom in ustrezno strokovno vodenje letenja v skladu s predpisi.

Več: www.aeroklub-belakrajina.si