NASTANITVE

Hotel-Bela-Krajina-photos-Room

HOTEL BELA KRAJINA

 

Hotel Bela krajina je prijeten butičen hotel, ki se nahaja v starem mestnem jedru Metlike. Gostom je na voljo 25 sodobno opremljenih klimatiziranih sob, z brezplačnim WiFi-jem, parkingom in bogatim zajtrkom. Skupno 56 ležišč je primerno za namestitev skupin (1 avtobus). V hotelu se nahaja tudi bar in restavracija s pestrim izborom hišnih specialitet, tradicionalnih jedi in odličnih lokalnih vin.

Več: www.hotel-belakrajina.si

YELLOW HOUSE GRABROVEC

 

Zgodba Yellow House Grabrovec je zgodba o družini, udobju in spokojnosti, prepleteni z luksuzom. Trije apartmaji na idilični lokaciji med vinogradi se nahajajo v vasi Grabrovec pri Metliki. Popolnoma na novo opremljeni vam nudijo vse, kar potrebujete za sprostitev. Vsak apartma meri 100m2, ima teraso, tri sobe, popolnoma opremljeno kuhinjo, kopalnico in dnevno sobo s kaminom. Apartmaji sprejmejo do 6 gostov vsak, so klimatizirani, opremljeni z avtorskimi umetniški deli in prenosnim žarom, ki je idealen za vse žar mojstre. So živalim prijazni, saj se zavedajo, da so naši štirinogi ljubljenčki prav tako del družine. Hiša je zelo primerna za večje skupine, team buildinge in počitnice za celotno družino.

Hkrati v okolici najdete obilo možnosti za aktivno preživljanje prostega časa z družino ali prijatelji. Pohodniško-tekaška pot v neposredni bližini povezuje bližnjo srednjeveško Metliko s cerkvico sv. Urbana. Do osvežitve v reki Kolpi ste oddaljeni le 5 minut vožnje z avtomobilom. V bližini so tudi  številni vinogradniki, kjer si lahko privoščite degustacijo vin in mnoge druge zanimivosti.

Belokranjci so ponosni na svojo gostoljubnost, zato vam ob prihodu pripravijo lokalno dobrodošlico, prav tako pa vam z veseljem prisluhnejo vašim željam in vam jih, kolikor se le da, tudi izpolnijo.

Kontakt: Marko 070 589 747,  e-mail: apartma.grabrovec@gmail.com, markolakner98@gmail.com

 

 

 

DEPANDANSA HOTELA PRI BELOKRANJCU, SOBE *** – CAMP STOP PZA METLIKA

 

Hotel razpolaga z 23 ležišči v eno, dvo in troposteljnih sobah. Vse sobe so klimatizirane in opremljene z hladilnikom (minibar), brezžičnim internetom, kabelsko televizijo, kopalnico… Vsem gostom je na voljo zajtrk, brezplačen ograjen parkirni prostor, terasa. Depandasna ima tudi dva povsem opremljena mesta za avtodome.

Več: www.hotel.pribelokranjcu.si

Kmetija Jakljevič

KMETIJA Z NASTANITVIJO JAKLJEVIČ

V objemu vinogradov in cerkvice svetega Urbana, zavetnika vinske trte na Grabrovcu, leži Turistična kmetija Jakljevič. V ponudbi imajo prostor za 60 oseb, kjer sprejemamo zaključene družbe, izletnike in pripravljajo slavja za pomembne dogodke. Postrežejo vam z domačimi dobrotami od jagenčka in odojčka na ražnju, belokranjske pogače pa vse do domačih kolin s kislim zeljem in ajdovimi žganci, med hišne specialitete pa zagotovo sodita ovčja salama in ajdova juha. Gostom, ki se želijo spočiti od vsakdanjih obveznosti, nudijo tudi nastanitvene kapacitete; apartmaja in sobo. Na kmetiji obdelujejo 8500 trsov in v domači vinski kleti ponudijo paleto belokranjskih vin med katerimi imata največji sloves metliška črnina PTP in belokranjec PTP. V vinskem arhivu zori tudi nekaj steklenic izborov in ledenih vin. Za še boljše vzdušje poskrbi hišna glasbenica Katja, ki goste rada zabava s harmoniko. Ravno tako na kmetiji pridelujejo domačo zelenjavo in redijo ovce, prašiče, kokoši, race, družbo jim pa delajo tudi konji, kužki in muce.

Več: www.jakljevic.si

ZIDANICA – APARTMA NATALIJA

 

Najbolj cenjena vinorodna lega v Beli krajini in pod okriljem soseske Drašiči je Vidošička gora, ki jo krasi cerkvica Sv. Ane. In naša zidanica se nahaja kakih dvesto metrov pod Anino cerkvico.

Vinogradi, Noetovi vrtovi, in vinska trta, Noetova rožica, so tako lepo razporejeni po blagih gričih okrog cerkvice, da je pogled na njih veličasten, posebno ko se dani in pred sončnim zahodom.

Naša zidanica, apartma Natalija,  v varni razdalji od glavne prometnice ponuja mir in počitek.

Zidanica nudi 4 ležišča, opremljeno kuhinjo z jedilnico, kopalnico s tuš kabino, parkirni prostor ter prečudovit pogled na Belo krajino.

Hišni ljubljenčki so dovoljeni.

Kontakt: Natalija Nemanič, 040 980 671

turistična kmetija črnič

DOMAČIJA ČRNIČ

 

Na kmetiji, ki leži med vinogradi v Berčicah, sprejmejo do 60 oseb. Na voljo pa imajo poleg zidanice tudi prenočišča za 12 oseb. Sobe so opremljene s tušem, klimo, radiem, televizijo in nenazadnje balkonom, iz katerega se odpira čudovit pogled na nižje ležečo Metliko z okolico in na gričevje sosednje Hrvaške.

Več: www.crnic.si

KMETIJA MARIJA

 

Kmetija se nahaja v Geršičih,  majhni vasici sredi neokrnjene narave, obdana s polji, travniki in gozdom, ki jo spremlja tiho šumenje reke Lahinje. Kmetija Marija sprejme 6 oseb, opremljena je s kuhinjo, jedilnico, dnevnim prostorom ter kopalnico. V zgornjem delu hiše sta spalnici s teraso, ki ponuja lep razgled. V dnevnem prostoru je kamin, namenjen za hladnejše dni. Na vrtu pa je urejen prostor za pripravo dobrot na žaru. Hrano si gostje pripravljajo sami, surovine pa dobite pridelane na kmetiji. Prav tako je v hiši TV s satelitsko anteno in brezplačen Wi-Fi. Možna je tudi izposojo koles in pohodnih palic. Na asfaltiranem dvorišču lahko igrate košarko ter badminton. Ob vseh raznovrstnih dejavnostih vas spremljajo hišni ljubljenčki, ki lahko z vami tudi bivajo.

Več: www.kmetija-marija.si, video

REZIDENCA ANA

 

Počitniška rezidenca ANA se nahaja na začetku mirne, majhne vasice Boginja vas v Beli krajini, nedaleč od reke Kolpe in stoji na enem hektarju naše posesti. S terase pred rezidenco se ponuja čudovit pogled na naš vrt, brezhibno urejene zelenice, plavalni bazen, na obdelana polja in travnike, streljaj stran se nahaja hribček Kučar pod njim pa teče reka Kolpa.
Iščete mir za počitek, poslušanje jutranjega petja ptic, uživanje na kolesu v neokrnjeni naravi, kopanje v Kolpi ali v plavalnem bazenu pred rezidenco? Ste na pravem naslovu.

Več: www.residenceana.com

APARTMA COUNTRYSIDE KOLPA

 

Apartma se nahaja na slikovitem hribu Kučar, ki je arheološko najdišče iz železne dobe. Gostom je na voljo 5 ležišč. Nastanitev je opremljena z TV, lastno kuhinjo in kopalnico. Ob hiši je krožna učna pot Kučar – Kolpa. Okoliško podeželje je polno listnatih gozdov in vinogradov. Kolpa, ki je najčistejša in najtoplejša reka v Sloveniji, počasi teče ob hribom.  Apartma se nahaja 400 m od kampa Podzemelj-Bela Krajina.

 

KONTAKT: Milena Pavlovič, gsm: 031612983, E-naslov: marlena.mila@gmail.com

LAHINJA & KOLPA RIVER APARTMENTS 

V treh popolnoma opremljenih apartmajih v Geršičih 11 lahko biva max. 16 oseb.

Apartmaji ponujajo sproščanje v bazenu ali jacuzzi-ju za 5 oseb, kanuje za vožnjo po Lahinji, kolesa, dve mizi za namizni tenis, namizni nogomet in dva žara oba pod nadstreški.

Vse enote imajo jedilnico, sedežno površino s televizijo z ravnim zaslonom in klimatsko napravo.

Nekatere enote imajo teraso in / ali balkon s pogledom na reko. Na voljo je tudi kuhinja, opremljena s pečico, mikrovalovna pečica in toaster, kotliček. Vsaka enota ima lastno kopalnico s sušilcem za lase, brisače in posteljnino.Na voljo je tudi brezplačen brezžični internet in zasebno parkirišče.

Kontakt: Marjeta Koderman, 031 810 674, email:marjeta.koderman@gmail.com

APARTMA MED VINOGRADNI PR KOPRČEVIH

Apartma leži na lepi vinorodni lokaciji, z ene strani obdan z vinogradi, z druge pa z gozdom. V neposredni bližini Urbanove poti v zavetju cerkvice sv.Urbana. Posest sestavlja apartma, park, balinišče in nogometno igrišče na umetni travi, kjer se lahko odvijajo različne športne dejavnosti.

KONTAKT: Bojan Dragovan, Grabrovec 58, 00386 40 468 415, prkoprcevih@gmail.com

VIKEND APARTMA Ma & Ja

MA & JA je moderno opremljen apartma, v tihi in mirni vinogradniški vasi Grabrovec nad Metliko, ki se nahaja ob pohodniški Urbanovi poti. Pet kilometrov stran se nahaja  veliko kopališč na Kolpi in vrhunske vinske kleti.  Apartma je za 4 osebe, v katerem so dobrodošli vsi, tudi hišni ljubljenčki. Ima veliko teraso s pogledom na vinograd, sadovnjak in Metliko. Na terasi je velika miza s stoli in senčnikom in ogrevan Japonski jacuzzi. V spalnici je velika in visoka zakonska postelj. Dnevna soba, z raztegljivim kavčem, je združena z moderno opremljeno kuhinjo in jedilnico. V kopalnici se nahajajo tuš, fen za lase, brisače in kopalni plašči. Apartma je klimatiziran in ogrevan s talnim gretjem, ima brezplačen wi-fi in satelitsko televizijo. Kuhinja je opremljena s pečico, hladilnikom z zamrzovalno skrinjo, indukcijsko ploščo, pomivalnim strojem in mikrovalovno. Zunaj se nahaja gugalnica za najmlajše, zunanji kamin za žar in v kleti je prostor za 20 oseb za zabave, sestanke in različne dogodke. Na voljo je tudi parkirni prostor in izposoja koles. Za dobrodošlico dobite steklenico našega domačega vina.

Kontakt: Bojan 031 319 309, e-mail: smrekice@gmail.com

FORTUNOVI – TURISTIČNA KMETIJA Z APARTMANOM OB KOLPI

 

Nastanitev se nahaja na mlinarski domačiji, ki se ponaša s tristo let starim mlinom. Leži na sami obali ravninskega toka reke Kolpe. Bivate v  moderno in domiselno preoblikovanem bivališču mlinarja, ki je živel na domačiji, ko je mlin še služil svojemu namenu s popolnoma opremljeno kuhinjo, s pečico in hladilnikom ter lastno kopalnico s tuš kabino, brezplačnim brezžičnim internetom in TV. Na voljo je terasa ob reki Kolpi. Parkirate lahko na brezplačnem parkirišču. Na kmetiji, ki se ponaša s certifikatom za ekološko pridelavo, sicer ne strežejo hrane, vendar gostom omogočajo nakup surovin, pridelanih na kmetiji: jajca, kozje mleko, jagenjčke, kozličke, race, kure … Na kmetiji si lahko izposodite sandolin za veslanje po Kolpi in kolesa. Gostitelji vas z veseljem povabijo tudi k hranjenju domačih živali in njihovem opazovanju.

 

Kontakt: Krasinec 23, 8332 Gradac, mobi: + 386 (0) 41 614 735, tel: + 386 (0)7 30 69 313, e mail: bonia.miljavac@siol.net

POČITNIŠKA HIŠA KOLPA PARADISE

 

Počitniška hiša Kolpa Paradise leži neposredno ob reki Kolpi, ki ima poleti v tem predelu v povprečju 25°C.  Sproščate se lahko na mirni in samotni plaži ter na velikem vrtu z igrali. Hiša je primerna za udobne in sproščene družinske počitnice v neokrnjeni naravi. Ima 3 sobe, v katerih je 8 ležišč. Na voljo je: LED TV, satelitske programe, glasbeni stolp, kuhinjo, štedilnik, hladilnik s skrinjo, pomivalni stroj, pralni stroj. Na razpolago je tudi zunanji kamin – 2 prostora za peko na žaru, terasa za sončenje, ležalniki, zunanji tuš, otroška igrala, kolesa, kajak, kanu, vrtna garnitura in masažni bazen.

Za dobrodošlico vas pričaka  steklenica Semiške penine iz domače vinske kleti.

Več: www.belakrajina.si

APARTMAJI TILEN

Če iščete udoben, urejen in čist apartma v Beli krajini v bližini reke Kolpe, ste na pravem naslovu. Nahajamo se na začetku vasi Gradac iz smeri Metlike proti Črnomlju na skoraj enem hektarju lastne posesti.

Na voljo imamo 1 večji pritlični apartma 120 m2 – Apartma Tilen 1 za največ 6 oseb (2 ločeni spalnici z dvema dvojnima posteljama +2 dodatna ležišča,  kuhinja, kopalnica, ločen WC, predprostor) ter 1 manjši pritlični apartma 42 m2, zgrajen v 2019 – Apartma Tilen 2, ki sprejme do 4 osebe (spalni prostor s kuhinjo, kopalnica, predprostor). Oba apartmaja sta povsem opremljena za udobno bivanje (pečica, hladilnik, komplet kuhinjski pribor, pomivalni stroj, brisače, posteljnina, pralni stroj, centralno ogrevanje, tuš kabina, brezžični internet, LCD-tv, klima itd.

Brezplačno so na razpolago tudi štiri gorska kolesa, ter dva pokrita in pet nepokritih parkirnih mest. Vsi naši gostje imajo na voljo tudi velik vrt s pokrito teraso in žarom.

KONTAKT: https://apartmaji-tilen.business.site/

 

 

Oddajanje sob Milan Dojčinović

Oddajajo sobe, primerne za posameznike in družine, na odlični lokaciji v Metliki – ob glavni cesti v neposredni bližini železniške postaje. V bližini (manj kot 1 km) so na voljo trgovine, gostilne, upravna enota in kopališče ob reki Kolpi. Vsaka soba ima svojo kopalnico, TV, WiFi in gretje. Možna je tudi souporaba kuhinje. Gostom je na voljo brezplačno parkirišče ter pokrita terasa z mizami in igrali za otroke. Vabljeni!

oddajanjesobmetlika@gmail.com

040 958 722

 

PRENOČIŠČA OLJARNE PEČARIČ

 

Prenočišča se nahajajo v vasi Drašiči v prenovljeni več kot sto let stari hiši z lesenim gankom. Na kmetiji imajo tudi oljarno in nudijo degustacijo hladno stiskanih ekološko pridelanih olj. Vse izdelke, katere pridelujejo na kmetiji je možno pri njih tudi kupiti.

Več: https://oljarnapecaric.si/

Gostilna Badovinac

GOSTILNA IN PRENOČIŠČA BADOVINAC

 

Družinsko vodena gostilna, kjer gre izročilo pristnega gostoljubja iz rodu v rod, vas pozdravi na samem vhodu v Belo krajino. Za dobrodošlico radi  ponudijo KARAMPAMPULI, zeliščno žganje, katerega recept pozna samo domači gostilničar. Gostilna ima v ponudbi tudi 5 sob, 12 ležišč.

Več: www.badovinac.si

KAMP BELA KRAJINA – PODZEMELJ

Kamp Bela krajina je priljubljen družinski resort ob reki Kolpi z dolgo tradicijo popolne sprostitve v naravi. Za ljubitelje kampiranja se pod krošnjami dreves tik ob reki nahajajo parcele za šotore, avtodome in prikolice. Za tiste, ki si želijo udobnega in razkošnega bivanja so tukaj mobilne hiške z leseno teraso in kaminom, ki so idealne za družine, več družin skupaj ali oddih prijateljev. V paru si lahko privoščite romantični oddih v unikatnih glamping Keltskih hiškah s savno. Glamping hiške so bile izbrane med najglampinge v Sloveniji, medtem ko je Kamp Bela krajina bil izbran za 3. najboljši kamp v Sloveniji.

Kamp ima tudi lastno restavracijo in ponuja številne aktivnosti za celotno družino. Za najmlajše je urejeno otroško igrišče, za starejše pa zabaven Adrenalinski park Podzemelj, igrišča za odbojko na mivki, košarko, mini golf, outdoor fitnes, badminton, mali nogomet ter namizni tenis. V kampu si lahko izposodite tudi kanu, kajak ali sup desko za užitke na reki, na voljo pa so tudi kolesa in e-kolesa za odkrivanje naravnih lepot Bele krajine in reke Kolpe.

KONTAKT: www.camping-belakrajina.si

BIG BERRY – LUXURY LANDSCAPE RESORT

 

BIG BERRY Luxury Landscape Resort je prvi slovenski luksuzni resort, ki se nahaja ob reki Kolpi. Kombinacija naravne lepote in luksuznih mobilnih hišk ustvarja popolnoma nov koncept turizma, ki zagotavlja popoln ambient za sproščujoče počitnice v neokrnjeni naravi in avtentično doživetje lokalnega okolja. Vseh 7 nastanitvenih hišic se nahaja na 25.000 kvadratnih metrov prostora, ki omogoča popolno zasebnost vsakega gosta. Vsaka hiška vsebuje zasebno masažno kad, skupni prostori resorta pa popolnoma vključujejo opremljeno mesto za žar, teren za odbojko na pesku, telovadnico na odprtem ter igrišče za otroke. V sklopu resorta je možen tudi brezplačen najem kanujev in koles

KONTAKT: www.bigberry.eu

KOLPA RESORT GLAMPING

 

Glamping resort, v katerem se nahajajo glamurozni šotori, lesene glamping hiške in naravni biološki bazen je nastal v prečudoviti naravi, na hribčku, le streljaj stran od reke Kolpe. Celoten resort se nahaja na ravnem terenu, na posestvu, kjer je v preteklosti stal grad Krasinec. Žal gradu ni več, je pa zato na istem mestu nastal čisto novi naravni resort.

Sam resort pa je še posebej namenjen ljubiteljem narave. Nudi raznolika doživetja: naraven plavalni ribnik, luksuzne glamurozne šotore, lesene hiške, narejene v tradicionalnem slogu Bele krajine, zdrave gredice zelenjave in sadno grmičevjo, odprto kurišče – za skupne večere ob ognju, bralni kotiček – knjižnica pod nebom, bližina reke Kolpe omogoča aktivnosti na vodi.

Resort se v okolico umešča na način, da v popolnosti izkoristi dane prostorske danosti pri čemer upošteva tudi nadaljnji razvoj območja. 100% naravno. Za sprostitev in užitek v naravi.

KONTAKT: www.kolpa-resort.si/

POSESTVO LOVŠIN

Posestvo Lovšin se nahaja v Križevski vasi pri Metliki. Odpira se proti jugu, kjer ga omeji Kolpa­­, na severni strani pa trdno vzglavje tvori neprehodna vzpetina s skalnimi pečinami. Na posestvu lahko izbirate med bivanjem v obnovljenem starinskem podu (skednju), v kampu pa si postavite šotor, avtodom ali prikolico. Če se radi pocrkljate z malo več udobja, imajo za vas ob reki postavljena dva večja glamping šotora. Kamp se nahaja v neposredni bližini reke Kolpe na stari mlinarski domačiji, ki predstavlja največjo zaščiteno domačijo v celi Beli krajini. Stoletni Lovšinov mlin sicer ne melje več, vendar je dobro ohranjen. Od tu se vse do hrvaške strani razteza 220m dolg jez, ki je v zelo dobrem stanju. Z jezu lahko ribarite, po njem hodite, sedite in pustite, da vas masira vodni tok. Kopanje je tu primerno tudi za plavanja nevešče in otročičke, saj je pod jezom voda zelo plitva. Za športne dejavnosti na kopnem je namenjenih več urejenih zelenic, gostom so na voljo tudi navadna ter električna kolesa. Za tiste, ki želijo malo višje pa so uredili celo naravno plezalno steno. Če želite reko spoznati malo bliže imajo za vas na voljo kanuje, kajake in supe. Narava. Tradicija. Kolpa.

KONTAKT: www.lovsin.si